Dambordtegels om van te houden, eigenlijk

Dambordtegels raken nooit uit de mode, maar er was een onverwachte stijging in populariteit dankzij slechts één post op sociale media van beroemde influencer Martine McCutcheon.

De actrice en zangeres – beroemd om haar rollen in de film Love, Eigenlijk, tv-soap Eastenders en musical My Fair Lady – ging naar Instagram om haar nieuwe met schaakbord betegelde gang te laten zien aan haar 594.000 volgers.

Het katapulteerde onmiddellijk de klassieke zwart-wit monochrome trend in de schijnwerpers. Maar leveranciers en detailhandelaren zijn zich al lang bewust van de aanhoudende populariteit van de dambordlook.

Monochromatische tegels, gelegd in een schaakbordontwerp, zijn trendy sinds het Victoriaanse tijdperk, toen ze een reputatie verwierven als een opvallend maar betaalbaar en praktisch alternatief voor de zeer gedecoreerde en kleurrijke ontwerpen die te zien zijn in de hogere klasse en architectonische omgevingen.

Directeur van Ceramique Internationale, Peter Vann, zegt: “Hun vermogen om smalle ruimtes te transformeren en ruimte te accentueren heeft het schaakbordpatroon sindsdien tot een modieuze keuze gemaakt voor vloeren en muren, paden en patio’s.”

De Clarice-collectie van Ceramique Internationale van kleine geglazuurde porseleinen tegels van 150 mm x 150 mm, in helder wit en gitzwart, is een klassiek voorbeeld van deze stijl.

“Ze kunnen elk ontwerpthema aanvullen, van de Victoriaanse traditie tot een diner uit de jaren vijftig tot modern minimalistisch”, zegt Peter.

“Als Martine McCutcheon een gang wilde creëren die indruk zou maken op haar fans, heeft ze zeker de juiste keuze gemaakt door te kiezen voor de monochrome dambordlook.”

De Clarice-collectie voegt een extra dimensie toe aan de klassieke look en biedt ook twee opvallende tegels met geometrische patronen van 150 mm x 150 mm, in complementair zwart Navette en witte Cliffe, perfect voor randen of een accentgebied.

Tuin-tegels.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart