Tegeltrends 2024 | Trending tegels van het nieuwe jaar

Terracotta – Na de heropkomst van Terracotta vorig jaar zullen er in 2024 nog meer warme aardetinten te zien zijn, verkrijgbaar in de metrovorm 60×240 mm en ook 200×200 mm, plus een ruime keuze aan 3D- en patroonopties. Je kunt ze zelfs in grote vloertegels van 1000 x 1000 mm vangen.

3D-beglazing – Veel van de belangrijkste tegelproducenten introduceren de nieuwste glazuurtechnologie, waarbij reactief en 3D-glazuurprinten wordt gebruikt om details op het oppervlak van tegels te benadrukken.

De collectie van Marazzi heet “Touch-Technology” en omvat tegels met bladpatronen, tot leven gebracht met realistische stengels en bladeren die iets uitsteken. En de uitsteeksels zijn iriserend, om de zichtbaarheid te benadrukken.

Casalgrande Padana heeft zijn ‘Vein-Touch’-collectie geïntroduceerd, waarbij dezelfde technologie wordt gebruikt voor een verbluffend effect op een nieuwe serie marmer met een geslepen oppervlak, waarbij gekleurde aderen als ingesprongen strepen worden benadrukt.

Kit Kat – nee, we moedigen je niet aan om chocoladewafeltjes op je muren te plakken – maar een grote trend zijn de voorgegroefde driedimensionale ‘kit-kat’-wandtegels. Verkrijgbaar in een groot aantal kleuren, texturen en effecten, waaronder een realistische Bamboo van Mainzu en een Long-Stick-optie van Amadis.

OmbreWe weten niet zeker waar je deze trend zou gebruiken – of wie deze precies zal aanspreken – maar één fabrikant, Wow, demonstreerde het ongebruikelijke gebruik van zachtgekleurde wandtegels die verticaal van kleur vervagen vanaf de vloer naar boven naar een zeer bleek midden en regenereer vervolgens terug naar kleur op plafondhoogte.

Travertijn – Het is een minuut geleden (nou ja, ongeveer 15 jaar eigenlijk) sinds travertijn in de mode was in Groot-Brittannië, maar als je op Cersaie af kunt gaan, kun je er in 2024 niet voor verhuizen! En het is allemaal heel beige!

Klassiek donkerbeige, rustig lichtbeige, geaderd travertijn, kruislings gesneden travertijn, travertijn met afgebroken rand, gepolijst travertijn, gezoet travertijn, antislip travertijn, travertijnopussen in verschillende maten, driedimensionale travertijn-wandtegels… deze tijdloze Het steeneffect is terug met een knaller en ziet er geweldig uit in grotere tegels.

Marmer – We vinden het moeilijk te geloven dat er nog steeds soorten marmer worden ontdekt, maar de wereldwijde zoektocht lijkt nooit te eindigen met nog meer varianten die dit jaar in tegelvorm worden gepresenteerd.

Porseleinen meubels en oppervlakken – geen tegels als zodanig, maar keukenwerkbladen of eettafeloppervlakken, gefabriceerd meubilair zoals opzetwastafels en douchebakken, allemaal gemaakt van 6 mm platen porselein. Verkrijgbaar in een ware overvloed aan kleuren en effecten (met flinke prijskaartjes!) Ze zouden zeker een opvallende toevoeging zijn aan een luxe badkamerproject!

Tuin-tegels.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart